Privredna komora uputila inicijativu za nastavak projekta "Doživi Srpsku"

  • 05.11.2020. 09:50

Privredna komora Republike Srpske uputila je inicijativu predsjedniku Republike Željki Cvijanović, premijeru Srpske Radovanu Viškoviću i ministru trgovine i turizma Suzani Gašić za nastavak projekta "Doživi Srpsku" i izdavanja turističkih vaučera na zimsku turističku sezonu, uz analizu mogućnosti za nastavak i tokom cijele 2021. godine.

Privredna komora je predložila i izmjenu Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima da bi se omogućilo korištenje vaučera i maloljetnim licima.

U Komori smatraju da bi produženje korištenja turističkih vaučera doprinijelo opstanku privrednih subjekata na Jahorini, posebno u toku zimske turističke sezone, ali i banjskim centrima, kao i ostalim destinacijama u Republici Srpskoj.

Privredna komora Republike Srpske zahvalna je predsjedniku Srpske Željki Cvijanović i Vladi Republike Srpske na svim preduzetim mjerama koje su imale za cilj pomoć sektoru turizma i ugostiteljstva, s posebnim akcentom na projekat “Doživi Srpsku” i uvođenje turističkih vaučera za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske.

– Ovim projektom omogućen je opstanak privrednih društava i očuvanje radnih mjesta u ovim sektorima, a broj od 20.000 do sada izdatih vaučera govori da, i pored neizvjesne epidemiološke situacije, postoji velika zainteresovanost građana Republike Srpske za odmor u banjskim centrima, destinacijama kao što su Trebinje, Jahorina, Višegrad, nacionalnim parkovima i drugim centrima u Republici Srpskoj – saopšteno je iz Komore.

U saopštenju se dodaje da je projektom promovisan turizam Srpske, uz jačanje svijesti građana o značaju korištenja odmora u Republici Srpskoj.

Trenutno se turistički vaučeri za subvencionisani odmor na teritoriji Republike Srpske mogu iskoristiti do 15. novembra

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.