Montiran proces u korist Orića

Šamar "Sarajeva" za srpsko jedinstvo

  • 01.12.2018. 11:09

Nakon farse od suđenja i oslobađajuće presude Naseru Oriću, Srbi u Bosni i Hercegovini su osjetili još jednom gorak ukus vještačkog zajedništva.

Predizborna previranja na srpskoj političkoj sceni u Republici Srpskoj, podjelje na ove ili one, završile su aminom na čistu ratnu prošlost Nasera Orića.

Sumnje u iskrenost političkog Sarajeva razrješene su. Dobronamjernosti nema, za rat su krivi Srbi i jedino su oni pucali.

Nedvojbeno je akt Apelacionog suda stavio tačku na srpsko povjerenje u institucije Bosne i Hercegovine i nakon dugo vremena rasteretio Srbe pomisli da su prihvatljivi kakvi jesu, nego kakvim žele da ih vide.

Izrazi političkih činilaca u Srpskoj bili su ujedinjeni kod osude već unaprijed okončanog procesa za drugu stranu zločina u Srebrenici. Žrtve ne vrijede, barem ne srpske.

Dobrodošlica u Sarajevu iskreno je pokazala prikrivenu mržnju ne samo onih koji su žrtve dočekali povicima "Alahu ekber", nego i onih koji takav čin nisu osudili.

Ipak, predstava neprijateljstva političkog Sarajeva ujedinila je Srbe i podsjetila ih na pomalo zaboravljenu prošlost. Srpsku stvarnost treba da čine djela a ne riječi onih sa druge strane, a posljednjih godina bili smo skloniji riječima.

U Bosni i Hercegovini jedino utočište Srbima je Republika Srpska, uz napomenu da smo mi zločine naših generala osudili, a Sarajevo je svojim samo oprostilo.

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program