Novoizabrani predsjednik

Šarović: Predstoje nam mjeseci konsolidacije 

  • 30.06.2019. 18:31

Novoizabrani predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da će se zalagati za bolji i jači SDS, te najavio da predstoje mjeseci konsolidacije.

Nakon Skupštine SDS-a, Šarović je rekao novinarima u Banjaluci da je ovoj stranci prijeko potrebno da bude bolja i jača, jer članstvo voli samo jak SDS. 

"Želim da budem predsjednik jakog SDS-a, koji pobjeđuje", dodao je Šarović. 

On je najavio da SDS-u predstoje mjeseci konsolidacije kako bi se pripremila za lokalne izbore naredne godine. 

"Vjerujem u SDS koji može da pobjeđuje i koji može da bude ključna politička opcija u Republici Srpskoj i da donosi pobjede. Potrebno je da izgradimo svoju politiku, da budemo prepoznatljivi i drugačiji od naše konkurencije", istakao je Šarović. 

On je zahvalio dosadašnjem predsjedniku Vukoti Govedarici koji je, kako je rekao, vodio SDS u teškom trenutku nakon opštih izbora i što se zahvaljujući njemu i njegovom timu uspjelo doći do izborne skupštine koja je odisala demokratskom atmosferom. 

Na pitanje novinara da li mala razlika u pobjedi nad protivkandidatom Milanom Miličevićem može značiti neke nove podjele u SDS-u, Šarović je rekao da to nije slučaj, jer je zajedno sa Miličevićem prisustvovao proglašenju pobjednika. 

"Miličević je osvojio ogroman broj glasova i čestitam mu na tome i kao predsjednik SDS-a imaću to u vidu, jer je on jedan od najuglednijih članova stranke", objasnio je Šarović, te zahvalio svima koji su glasali za njega, ali i za Miličevića. 

Od 387 delegata koji su glasali na današnjoj Skupšini SDS-a, Miličević je dobio povjerenje 181 delegata, a Šarović 205, dok je jedan listić bio nevažeći. 

Na Skupštini SDS izabran je i novi Glavni odbor, radna tijela Skupštine i donesena odluka o izmjenama i dopunama Statuta SDS-a.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program