Predsjednik SDS-a

Šarović: Uvrede na račun patrijarha nisu dio politike stranke

  • 10.10.2019. 15:18

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavi je danas da ova stranka u svom programu i politici ima jasno određenje po pitanju Srpske pravoslavne crkve i njenih velikodostojnika i da se svaki član ove stranke toga treba pridržavati.

Na pitanje kako komentariše uvrede koje su članovi ove stranke Dragan Mektić i Nebojša Vukanović uputili na račun Njegove svetosti patrijarha Irineja, Šarović je rekao novinarima u Sarajevu da se sa takvim stavovima apsolutno ne slaže.

On je izjavio da za komentar Mektića nije čuo, a da Vukanović nije član SDS-a.

"Vukanović ima svoju posebnu političku organizaciju, ali jeste sa nama u koaliciji u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ipak, ja se sa njegovim stavovima po ovom pitanju apsolutno ne slažem. SDS ima drugačiji stav i odnos prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, njenim velikodostojnicama i patrijarhu Iriniju", naglasio je Šarović.

On je poručio da ne bi mogao stati iza takvih uvreda i da to nije dio politike SDS-a.

Vukanović je u tekstu pod naslovom "Raskolnik i Juda srpski u mantiji" iznio niz uvreda na račun patrijarha Irineja, dok je Mektić danas na svom tviter nalogu napisao da je srpski patrijarh "nula". 
 

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Еnergo klub

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.