Sastanak u Banjaluci

Milan Radović prelazi u SDS, biće kandidat za gradonačelnika Banjaluke?

  • 24.02.2020. 19:15

U što više gradova i opština na predstojećim lokalnim izborima ići ćemo sa zajedničkim kandidatima za gradonačelnike i načelnike i konsolidovaćemo saradnju na lokalnom nivou što je više moguće.

Dogovorile su to delegacije SDS-a i PDP-a na sastanku u Banjaluci, koje su predvodili predsjednici stranaka Mirko Šarović i Branislav Borenović. Mirko Šarović, kaže da opozicija u Banjaluci mora da ima samo jednog kandidata. Kada je u pitanju Banjaluka Borenović je Šarovića obavijestio da je kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke Dršako Stanivuković.
  

I tu bi moglo da dođe do problema. Kako ATV saznaje veliki broj članova SDS-a ali i neki funkcioneri ove partije protive se ideji da Stanivuković bude zajednički kandidta ove dvoje pratije u Banjaluci. 

Ne sviđa im se tvrdi naš izvor kako Stanivuković vodi politiku, a kap je prelila čašu nakon  njegovih verbalnih napada na Sonju Karadžić Jovičević na posljednjem zasjedanju Narodne skupštine. Na pitanje da li SDS podržava Stanivukovića kao zajedničkog kandidata opozicije  u Banjaluci lider SDS-a Mirko Šarović danas nije dao konkretan odgovor. 

"Opozicija treba da ima jednog kandidata, samo jednog kandidata. Ne dva, ne tri. to je poruka i za SDS i za PDP i za sve one druge koji žele da sruše postojeću vlast u Banjaluci. A, ja vjerujem da SDS i PDP, to žele. Mi ćemo podržati onog kandiata koji ima najviše šansi da pobjedi", rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a. 

Iz PDP-a poručuju da Mladen Ivanić, počasni predsjednik PDP-a, neće biti kandidat za gradonačelnika Banjaluke te da su i to samo, kako kažu pisanja i podmetanja, a kako ATV saznaje, pretendent na kaniddaturu za gradonačelinka Banjaluke je i Milan Radović koji kako tvrdi naš izvor upravo tim uslovljava svoj dolazak u SDS. 

Ovih dana Milan Radović, bivši predsjednik Gradskog odbora DNS-a Banjaluka, pregovara o prelasku u SDS-a svoj prelazak upravo uslovljava time da bude jedini kandidat opozicije za gradonačelnika Banja Luke, ali i tim da u redove SDS-a dovede još jednu osobe koja kako saznajemo nije po volji nekim SDS-ovcima. Šaroviću je Radović po volji i danas je poručio da bi Radovića volio da vidi u redovima SDS-a. 

Kada je u pitanju Bijeljina Šarović kaže da SDS mora da ima svog kandidata.

"SDS-ov kandidat ne može biti, rekao sam, i tamo, i njihov i naš. Mora da bude samo SDS-ov. I to je potpuno jasno. Ne možemo graditi saradnju na lošem. Znači, SNSD i njegova politika i politika SDS-a skoro da nemaju nikakav zajednički imenitelj", istakao je Šarović. 

Sa svima pregovaramo, a sa našim predsjednikom stranke i našom strankom se dogovaramo, poručio je prije nekoliko dana Mićo Mićić. Za Miću Mićiča kako je i sam rekao sve su opcije otvorene. 

"S obzirom da smo bitan i jak Gradski odbor želimo da nastavimo odgvornu politiku prema našim građanima. Sa svima pregovaramo, a sa našim predsjednikom stranke i našom strankom se dogovaramo. I ja sam i juče u tom smislu bio da se dogovoram sa predsjdnikom. Imaju određeni koraci. Tako da sve opcije su dogovorene. Mi smo tako rekli i na predsjedništvu - svi gradski i opštinski odbori da naprave u roku od 10 dana prijedloge kolacija s kim možemo pričati za naredne izbore, upravo je vrijeme da se o tome razmišlja", naglasio je Mićo Mićić, gradonačelnik BIjeljine. 

Dobili smo prijedlog sporazuma o saradnji sa SDS-om od Mićića i njegovih ljudi, i potrebno je samo usaglasiti detalje, poriučio je to Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.  

"Smatramo da trebaomo obaviti razgovor o nekim detaljima kako bi se oni samo pojasnili i kako bi se napravio finalni dokument u tom pogledu", istakao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Radovan Višković je,ispred SNSD-a, dobio zaduženje da finalizira razgovare sa Mićom Mićićem i Gradskim odoborom SDS-a u Bijeljini o zajedničkom djelovanju u narednom vremenu.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program