Nedeljko Čubrilović

SNSD ostvario rezultat kojim može diktirati uslove

  • 01.11.2018. 14:29

Zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da je SNSD na oktobarskim izborima ostvario rezultat kojim može da diktira uslove, ali da će stranački organi DNS-a odlučiti da li će prihvatiti te uslove.

"Manje je važno šta je mislim da je opravdano u ovom trenutku. Kapacitet SNSD-a je takav da će sigurno u novoj koaliciji diktirati određene uslove", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci, komentarišući najave da bi SNSD mogao dati novog premijera.

On je naveo da DNS još nije zauzeo stav o tom pitanju i da organi stranke još nisu ni zasjedali. "Kada budemo imali konačan stav, onda ćemo komentarisati", dodao je Čubrilović.

Čubrilović kaže da nije razgovarano ni unutar DNS-a, a pogotovo ne sa koalicionim partnerima, o tome da li će ponovo biti predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Odgovarajući na pitanje hoće li DNS pristati na, eventualno, manji broj ministarstava u novoj vladi da bi to mjesto pripalo Ujedinjenoj Srpskoj, on je rekao da to treba pitati one koji najavljuju takve mogućnosti, a DNS će se izjasniti kada bude imao neke ponude, obavio razgovore i organi stranke zauzeli konačne stavove.

Čubrilović je, komentarišući eventualnu koaliciju SDS-a sa SNSD-om na nivou BiH, rekao da nakon svakih izbora dođe do sukobljavanja mišljenja unutar stranaka, dodajući da ovo pitanje treba postaviti SDS-u jer je njihova stvar kako će o tome odlučiti.

Odgovarajući na pitanje da li će poslanicima biti ukinut "bijeli hljeb", Čubrilović je rekao da je bilo pokušaja da se to uradi i u prethodnom sazivu Narodne skupštine, ali da to do danas nije urađeno, te sve zavisi od ljudi koji će odlučivati u novom sazivu.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program