Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

Špirić: Grujičić će imati političku i institucionalnu podršku

  • 18.02.2021. 17:35

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je danas u Srebrenici da će ova opština i nakon ponovljenih izbora imati političku i institucionalnu podršku, kao i njen sadašnji i budući načelnik Mladen Grujičić.

On je izrazio žaljenje što je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH, zloupotrijebljena od bošnjačkih političkih partija uz podršku PDP-a i SDS-a, poništila izbore u ovoj opštini.

Špirić je ocijenio da bojkot izbora koji su najavili bošnjački predstavnici nije dobar ni za koga, te da će oni koji žele razvoj i napredak Srebrenice izaći na izbore i ostvariti demokratsko pravo, kao i da će se poštovati demokratska volja biračkog tijela.

- Oni koji najavljuju bojkot izbora osluškuju stav međunarodne zajednice i, ukoliko dobiju signal, oni će to učiniti, a to je najlošije rješenje za Srebrenicu i novi pokušaj njene internacionalizacije - istakao je Špirić.

On je rekao da sve što je urađeno u Srebrenici uradila je Republika Srpska, kojoj Srebreničani trebaju da budu odani.

Prema njegovim riječima, za odluke za pomoć Srebrenici iz zajedničkih institucija BiH glasali su redovno i srpski predstavnici.

- Do krize u BiH dolazi uvijek kada se govori o promjeni Izbornog zakona jer bošnjačka strana zagovara unitarizaciju BiH, što SNSD odbija. Mi smo za primjenu izvornog Dejtonskog sporazuma u njegovim okvirima - naveo je Špirić.

On je ocijenio da nije bilo razloga da se izbori ponište u Srebrenici i pozvao sve birače da u što većem broju izađu na izbore 21. februara, među kojima i ove koji najavljuju bojkot.

Špirić je izrazio želju da se poštuje volja građana i prihvati pobjeda Mladena Grujičića.

- Da su kojim slučajem Srbi pokrenuli sve ovo što rade Bošnjaci, međunarodna zajednica bi intervenisala. Interesuje me da li će međunarodna zajednica biti saveznik Bošnjaka kada je u pitanju bojkot izbora u Srebrenici - rekao je Špirić.

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program