Špirić posjetio Pelagićevo

  • 29.10.2020. 19:03

Kako bi se uspješno razvijale, lokalne zajednice treba da žive u simbiozi sa Vladama Republike Srpske i Srbije i budu naslonjene na pomoć koju od njih dobijaju. Poruka je to koju je iz Pelagićeva poslao predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić. Do sada je u ovu opštinu, kaže, mnogo uloženo. 

"Opština Pelagićevo u prošlom periodu je iz budžeta Vlade Srbije dobila 650.000 KM. Dakle, uređen je opštinski trg, završen Dom kulture, završila se izgradnja ambulante. Sve je to zahvaljujući dobroj saradnji Vlade RS, predsjednika Dodika i predsjednika Vučića", kaže Nikola Špirić - predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Proriteti Opštine Pelagićevo su pronatalitetna politika, razvoj privrede i razvoj poljoprivrede. Najavili su brojne projekte koji će se realizovati u narednom periodu.  

"Besplatan prevoz svih srednjoškolaca u Brčko, besplatni udžbenici za sve osnovnce u opštini Pelagićevo koji pohađaju OŠ "Vaso Pelagić" i naravno na proljeće izgradnja vrtića, dječijeg opština ovdje u Pelagićevu jer ako su nam puna usta pronatalitetne politike, moramo da pokažemo i dobru volju da pomognemo našim ljudima u Pelagićevu da ostanu ovdje", kaže Slavko Tešić - Odbornik u Skupštini Opštine Pelagićevo.

Zajednički projekat Vlade RS i Republike Srbije je da se u svakoj opštini u Srpskoj uradi neki od kapitalnih projekata. U Pelagićevu su to rekonstrukcija stare škole koja će biti muzej  Vase Pelagića, izgradnja ambulante porodične medicine i Trga 9. januar.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?