Srpska bi mogla da tuži Centralnu banku BiH

  • 29.05.2020. 21:14

Pravobranilaštvo Republike Srpske uskoro će početi konsultacije sa Vladom Srpske o mogućoj tužbi protiv guvernera Centralne banke BiH Senada Softića, jer ta finansijska ustanova još nije podijelila novac MMF-a entitetima i Brčko distriktu.

Pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica rekao je za "RTRS" da ukoliko u dogledno vrijeme ne budu ispoštovani potpisani dokumenti, odnosno odluka Savjeta ministara, Srpska će podnijeti tužbu protiv Centralne banke sa punim osnovom, pravom i argumentima.

Tužbu protiv Softića prije nekoliko dana najavio je i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.

Dodik je tada rekao da guverner Centralne banke ima sve neophodne papire, koje je imao inače u sličnim okolnostima kada su se povlačila sredstva MMF-a.

"Međutim, to je sada neka politička igra u Federaciji BiH i oni žele da nametnu da traže daleko više nego što se ne može ispuniti", istakao je Dodik.

Blokada raspodjele 330 miliona evra koje je BiH obezbijedila u aranžmanu sa MMF-om još traje, iako se sredstva nalaze na računu Centralne banke BiH.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.