Poslanik SDS-a

Stanić: Vlast nema politiku otkupa pšenice

  • 20.06.2018. 13:36

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Repulike Srpske Miladin Stanić rekao je danas da vlast u Srpskoj, kako je naveo, nema politiku otkupa pšenice, jer još nije poznata njena otkupna cijena.

Stanić kaže da je SDS, dok je bio na vlasti, agrarnu politiku zasnivao na otkupu i proizvodnji tržišnih viškova žitarica, te da je posredstvom Robnih rezervi vršena razmjena robe.

"Odnos je bio takav da se dva kilograma merkantilne pšenice mijenjalo za litar nafte. Stanje je danas daleko lošije", rekao je Stanić.

On je naveo da će SDS, kada dođe na vlast, inicirati da se uvede dvostruko oporezivanje i da se inputi u poljoprivrednoj proizvodnji oslobode poreza.

"Mi ćemo se odgovorno odnositi prema poljoprivrednicima", rekao je Stanić novinarima u holu Narodne skupštine.

On je dodao da je Prijedlog zakona o zateznoj kamati još jedan pokazatelj da, kako je naveo, vlast ne radi za građane.

"Kada smo ga mi predlagali jednom, nisu stavili ni na dnevni red. U 2016. jesu, ali nisu prihvatili naš prijedlog  koji je jako sličan ovome. Ovo je još jedan pokazatelj da opozicija ima konstruktivne prijedloge, a da vlast vlada za sebe, a ne na građane RS", kazao je Stanić.

 

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:15 Noćni program

    Noćni program