Predsjednik Ujedinjene Srpske

Stevandić: Probleme rješavati u institucijama

  • 26.12.2018. 14:59

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da će se ova stranka i dalje zalagati za stabilnu i bezbjednu Republiku Srpsku, nestanak podjela i rješavanje problema u nadležnim institucijama.

Stevandić je rekao da je Predsjedništva Ujedinjene Srpske, nakon današnje sjednice u Gradišci, zauzelo stavove o svim bitnim pitanjima, izrazilo zadovoljstvo zbog ulaska u vlast u Republici Srpskoj i očkivanje da će biti dio vlasti i na nivou BiH. 

On je pozvao institucije da razriješe slučaj stradanja Davida Dragičevića, napominjući da to ne smije biti uzrok sukoba. 

"Građane pozivamo na uzdržanost, a institucije da rade svoj posao, jer svi problemi moraju biti rješavani u nadležnim institucijama. Niko nema pravo da uzima pravdu u svoje ruke. Sve treba da se odvija po zakonu", naglasio je Stevandić, dodajući da saosjećaju sa porodicom Dragičević zbog gubitka njihovog sina. 

Reagujući na izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komišića o potrebi reorganizacije policijskih agencija u BiH, Stevandić je poručio da Komšić može ukidati samo policiju Federacije BiH, Agenciju za istrage i zaštitu, Obavještajno-bezbjednosna agenciju i "sve ono što se ne sviđa ljudima u Republici Srpskoj". 

"U našoj policiji, ako ima problema, biće rješavani u nadležnim organima. Policija je stub Republike Srpske, a mi se zalažemo da svi njeni stubovi opstanu", naglsio je Stevandić. 

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić izrazio je zadovoljstvo što je Opštinski odbor ove stranke u Gradišci bio domaćin sjednice, na kojoj je izraženo zadovoljstvo ostvarenim rezulatima na opštim izborima, a posebno postizbornim dešavanjima u vezi sa formiranjem vlasti u Republici Srpskoj. 

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program