Predsjedavajuća Vijeća naroda

Tešanović: Neophodno ukidanje "bijelog hljeba"

  • 22.01.2020. 11:04

Predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović smatra da je potrebno ukinuti "bijeli hljeb", odnosno dobijanje plate i drugih privilegija nakon isteka mandata funkcionera.

"Ova privilegija nije potrebna i zato je treba ukinuti. Sredstva koja se izdvajaju za "bijeli hljeb" mogu biti utrošena za realizaciju projekata važnih za naše građane", rekla je Tešanovićeva Srni.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković uputio je u skupštinsku proceduru dva nacrta zakona čijim će usvajanjem biti ukinut "bijeli hljeb" za izabrana i postavljena lica koja pola godine nakon prestanka mandata imaju pravo na platu, plaćene poreze i doprinose.

Riječ je o Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave i Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o radnim odnosima u državnim organima.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.