PREMINUO JOŠ JEDAN PACIJENT

U Srpskoj tri osobe zaražene korona virusom

  • 27.05.2020. 09:57

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Službi za mikrobiologiju Bolnice Sveti apostol Luka u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči testirano je 449 uzorka, a novi korona virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod tri osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o tri ženske osobe, od kojih su dvije srednje i jedna starije životne dobi iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Teslića, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.374 slučaja korona virusa, a preminulo je 108 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj, kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog korona virusa. Radi se o muškarcu, starije životne dobi iz Doboja, koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja.

U Srpskoj, od novog korona virusa, do sada se oporavilo ukupno 801 osoba, a na SARS-CoV-2 testirana je ukupno 24.841 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 130, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 52, a u opštim bolnicama 78 pacijenata.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a Republike Srpske hospitalizovano je 22 pacijenta sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji šest pacijenta.

Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 147.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.735 osoba, a nadzor je završen kod 32.289 osoba.

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program