UKC Srpske: Na respiratorima 18 pacijenata

  • 03.08.2020. 13:20

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je danas da se u ovoj ustanovi trenutno nalazi 18 oboljelih od kovida 19 koji su na respiratoru i 60 pacijenata u kovid bolnici.

"Imamo mnogo mlađih pacijenata na respiratoru, kao i na Infektivnoj klinici sa ozbiljnim kliničkim slikama, sa ozbiljnim upalama pluća. Oko 100 pacijenata dnevno pregledamo", rekao je Džajić.

Džajić je naglasio da su u UKC-u, kao i u drugim bolnicama u Srpskoj, gotovo popunjeni svi kapaciteti planirani za oboljele od kovida 19, ističući da je to, nažalost, posljedica neodgovornog ponašanja pojedinaca uprkos brojnim apelima da se stanovništvo pridržava mjera.

On je još jednom pozvao na odgovorno ponašanje, te ukazao da su zdravstveni radnici na izmaku snaga i da se ogroman novac troši za liječenje oboljelih od kovida 19.

  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda. Priča prati stjuarte, stjuardese, mehaničare i pilota imaginarne aviokompanije.