Gost ATV-a, Zlatan Klokić

Uskoro tematska sjednica Vlade RS o evropskim integracijama

  • 25.08.2019. 20:35

Dani Republike srpske u Srbiji, 7. po redu. biće održani od 4. do 10. septetembra u 21 gradu u Srbiji.

"Cilj je predstavljanje Srpske u mnogim oblastima. Kroz ovu manifestaciju želimo da javnosti širom Srbije predstavimo sva naša postignuća u raznim oblastima, od kulture, nauke i tehnologije, ali i gastronomsku ponudu, turističke potencijale i investicione mogućnosti," rekao je Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS.

Gostujući u Centralnim vijestima ATV-a Klokić se posebno osvrnuo na evropske integracije.

"Evropska komisija je 29. maja objavila mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u EU i prateći i analitički izvještaj, što predstavlja korak ka fazi evropskih integracija. Kroz mišljenjne je dato 14 prioriteta koje BiH treba da ispuni kako bi Savjet EU preporučio da se počnu pregovri između EU i BiH," kaže Klokić.

On dodaje da se u analitičkom izvještaju nalazi i 115 kratokočnih prioriteta koje treba da ispuni BiH do maja sledeće godine.

"Evropska komisija je dostavila pregled ocjena, koje su date za čitavu BiH, pri čemu nije uzet u obzir napredak koji su institucije Republike Srpske ostvarile, jedan dio opisa stanja nije u potpunosti tačan. Upravo zbog toga će uskoro biti održana tematska sjednica Vlade RS o evropskim integracijama," rekao je Klokić.

Gostovanje Klokić pogledajte u prilogu ATV-a.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?