Predsjedništvo Ujedinjene Srpske

Usvojen Nacrt deklaracije o nepovredivosti Srpske

  • 29.09.2019. 19:14

Kao odgovor na deklaraciju SDA Predsjedništvo Ujedinjene Srpske donijelo je Nacrt deklaracije o nepovredivosti Republike Srpske. U njoj se pozivaju na povelju UN-a i evropsku Povelju o ljudskim pravima, kojima su predviđena prava naroda na samoopredjeljenje, društveni, ekonomski i kulturni razvoj.

"Taj dokument će od danas biti dostupan u vidu nacrta, biće upućen našim koalicionim partnerima kao doprinos zajedničkoj strategiji i pripremama za odgovore na deklaraciju SDA za koju smo svi zajedno utvrdili da je antiustavna, antidemokratska i antisrpska", kaže Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Podržavamo zaključke SNSD-a o zaštiti Republike Srpske i njenih prava, jasni su iz Ujedinjene Srpske. Kažu i da posljednja istraživanja pokazuju da je njihova stranka jedan od rijetkih primjera stalnog rasta broja pristalica. 

"Očigledan je rast Ujedinjene Srpske, očigledno je da i u Zvorniku Gradski odbor napreduje i da očekujemo da budemo druga stranka po izbornom rezultatu. Mi smo operativci koji rade na terenu i koji će pomoći dalje da US raste i da na kraju budemo zadovoljni svi", kaže Kostadin Vasić, potpredsjednik US.

Nakon sjednice Predsjedništva održane u Karakaju, na čijem je dnevnom redu bila aktuelna politička situacija i organizaciona pitanja, govorilo se i o sutrašnjoj sjednici kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koju je sazvao predsjedavajući Denis Zvizdić. 

Na taj sastanak idem sa zaključcima Predsjedništva Ujedinjene Srpske i koalicionog dogovora, jer su stavovi Kluba Srba, Ujedinjene Srpske i SNSD-a potpuno podudarni i usaglašeni", rekao je Stevandić. Poručuje - ako je cijena ulaska u vlast prihvatanje ucjena, mi onda u njoj nećemo ni biti jer tako mogu da funkcionišu samo članovi Saveza za promjene.