Šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske u NSRS

Vasić: Protiv smo vandalizma u institucijama Srpske

  • 28.12.2019. 17:06

Šef Kluba poslanika Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini Republike Srpske Kostadin Vasić rekao je danas u Zvorniku da je ova stranka protiv svakog nasilja, ma gdje da se dešava, a posebno protiv vandalizma u institucijama Republike Srpske.

"Žalosno da je poslanik PDP Draško Stanivuković cijeli dan u Narodnoj skupštini, ne znam po čijem nalogu, hodao, slikao i provocirao srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, premijera Republike Srpske Radovana Viškovića, ministra unutrašnjih poslova Dagana Lukača, pa čak je to radio i u restoranu Narodne skupštine", rekao je Vasić.

Govoreći o posljednjim dešavanjima u republičkom parlamentu, Vasić je rekao da institucije Srpske treba da se odbrane od nasrtaja takvih ljudi koji sa svojih 26 godina i nezavršenim fakultetom nastoje nasilnički da ometaju rad najvišeg zakonodavnog organa Republike Srpske.

"On je očigledno imao nalog određene obavještajne službe da napravi incident u Narodnoj skupštini Republike Srpske koji bi prouzrokovao nasilje na ulicama", naglasio je Vasić i dodao da je bio svjedok događaja u kojem se Stanivuković nedolično ponašao i provocirao.

Vasić je rekao da je opozicija imala šansu da građanima kaže šta misli ali, na njihovu žalost, na mitingu koji su nedavno organizovali u banjalučkom parku "Mladen Stojanović" imali su podršku od 700 do 1.000 ljudi, dok je sa druge strane bilo između 6.000 i 7.000 građana koji su dali podršku institucijama Republike Srpske i ljudima koji ih vode. Osuđujući nasilničko ponašanje u Narodnoj skupštini, Vasić je ocijenio da se institucije Republike Srpske moraju braniti od vandalizma, bez obzira od koga dolazio.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program