Bez obzira na odluku Ustavnog suda BiH

Višković o Danu Srpske: Što je pritisak veći, to će slavlje biti veće

  • 28.03.2019. 15:26

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da će Srpska nastaviti da slavi 9. januar - Dan Republike, bez obzira na odluku Ustavnog suda BiH, te da će slavlje biti veće, što je veći pritisak.

"Poručio bih sudijama Ustavnog suda BiH da se počnu baviti još nekim pitanjima, osim Dana Republike Srpske, jer mislim da im je to već peti put. Moram ih razočarati, mi ćemo slaviti 9. januar i naći načina da ispunimo i tu odluku Ustavnog suda BiH, kakva god da bude", rekao je Višković novinarima. 

On kaže da sudije moraju odbaciti alelaciju ako žele da sude u skladu sa pravom. 

"Moram ih razočarati, ali mi ćemo naći načina da slavimo 9. januar, bez obzira na sve", rekao je Višković i poručio da građani Srpske treba da se spreme za proslavu 9. januara naredne godine. 

Ustavni sud BiH trebalo bi na današnjoj plenarnoj sjednici da razmatra zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o Danu Republike Srpske, koji je uputio dio bošnjačkih i hrvatskih članova starog saziva Vijeća naroda Republike Srpske. 

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda. Priča prati stjuarte, stjuardese, mehaničare i pilota imaginarne aviokompanije.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.