Vlada uložila 1,3 miliona KM u obnovu školskih objekata

  • 04.11.2020. 15:35

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je danas u Srpcu da će saniranjem, rekonstrukcijom i energetskim "utopljavanjem" objekata Osnovne škole /OŠ/ "Dositej Obradović" u Kukuljama i Centra srednjih škola "Petar Kočić", u koje je Vlada uložila oko 1,3 miliona KM, biti ispunjeno ranije obećanje da će biti poboljšani uslovi školovanja.

"Na ovom planu vrlo je bitan odnos lokalne zajednice i Vlade. Ovim pokazujemo da se takvom saradnjom realizuju mnogi dobri projekti", rekla novinarima Golićeva, koja je potpredsjednik Vlade Republike Srpske.

Golićeva je rekla da na planu energetske efikasnosti u Srpskoj treba obnoviti brojne objekte, te da imaju za sada više od 700 zahtjeva, od čega su mnogi realizovani, a radi se i na novima.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da ovi projekti mnogo znače za stanovnike, te učenike i profesore iz tog grada.

"U Srpcu se realizuje i biće realizovano mnogo projekata, među kojima je i obnova vodovodne mreže i vodoprivrednih objekata što će mnogo značiti ovdašnjim ljudima. Sve to realizujemo zahvaljujući uspješnoj saradnji opštinske vlasti i načelnika opštine sa Vladom", rekla je Vidovićeva koja je sa Golićevom i rukovodstvom Srpca posjetila lokalne škole u kojima su u toku radovi u okviru projekta poboljšanja energetske efikasnosti, koji finansira Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da su projekti energetske efikasnosti u školi u Kukuljama i u Centru srednjih škola "Petar Kočić" izuzetno značajni za stanovništvo, jer će unaprijediti uslove školovanja.

On je dodao da je počela i realizacija višemilionski vrijednog projekta čišćenja kanalske mreže i saniranja vodoprivrednih objekata, što je važno i u smislu predupređivanja poplava u opštini.

Dragosavljević je rekao da je projekat izgradnje novog vrtića u Srpcu iz sredstava Srbije izuzetno značajan na planu pronatalitetne politike.

"Ako uslovi i procedure dozvole, ti radovi će početi na zimu", naveo je Dragosavljević.

Direktor Centra srednjih škola "Petar Kočić" Milenko Živanić rekao je da bi radovi na ovom objektu trebali biti završeni u februaru, te da će obnova unaprijediti uslove u kojima rade nastavnici i učenici.

"Zahvalio bih Vladi i svima koji su učestvovali u ovom projektu", naglasio je Živanić.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program