Zeljković: Nema potrebe za panikom

  • 05.03.2020. 09:51

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković poručio je danas, povodom prvih slučajeva zaraženih korona virusom u Srpskoj da nema razoga za paniku, jer nadležni u kontinuitetu vrše nadzor.

"Oba pacijenta trenutno nemaju simptome i važno je da je klinička slika blaga", rekao je Zeljković novinarima u Banjaluci.

On kaže da će danas biti testirana djeca koja su bila u kontaktu sa djetetom iz banjalučke Osnovne škole "Branko Ćopić", koje je pozitivno na virus korona.

Zeljković je poručio da je veoma značajna lična higijena građana, te naglasio da Institut prati sve higijensko-epidemiološke službe domova zdravlja u Srpskoj.

On je istakao da je važno da se građani, koji su se vratili iz zemalja koje imaju potvrđene slučajeve zaraženih korona virusom, u skladu sa datim smjernicama, telefonski javljaju svom porodičnom ljekaru.

"Važno je da zdravstveni sistem funkcioniše, kao i do sada jedinstveno i složno, kao i da nema problema u komunikaciji", rekao je Zeljković.

On je naveo da će Koordinaciono tijelo, koje je imenovano na nivou Republike Srpske u vezi sa virusom korona, dnevno informisati nadležne institucije i javnost.

U Srpskoj su identifikovana dva slučaja zaraze virusom korona, a riječ je o muškarcu srednjovječne dobi iz Banjaluke i njegovom djetetu.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.