Ljubiša Ćosić 

Značajna odluka da dio kraka auto-puta ide preko Rogatice 

  • 01.03.2019. 17:49

Predsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske Ljubiša Ćosić izjavio je da je veoma značajna odluka da dio kraka auto-puta koji će povezivati Srpsku sa Srbijom ide od Istočnog Sarajeva preko Rogatice do Višegrada.

Ćosić, koji je i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, kaže da će lokalne zajednice kroz koje će prolaziti krak auto-puta imati koristi od toga i da će grad Istočno Sarajevo biti prepoznat kao strateško mjesto. 

On je napomenuo da je ovo izuzetno dobra odluka za grad Istočno Sarajevo, kao i Rogaticu i Višegrad, ali da je potrebno istovremeno voditi računa o interesima opština Sokolac, Han Pijesak, Vlasenica, Milići i grada Zvornik. 

"Nadam se da će se, uvažavajući geografsku strukturu i saobraćajnu povezanost, ipak, naći opcija da se brzom cestom povežemo sa Srbijom i kroz ove lokalne zajednice", rekao je Ćosić. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je 26. februara, nakon sastanka sa nadležnim ministrima u BiH u vezi sa ponudom Turske za izgradnju mreže auto-puteva u BiH, da je usaglašena jedinstvena trasa od Rače, preko Bijeljine, Brčkog, od Lončara prema Tuzli, koja se spušta prema Sarajevu i ide preko Pala, Rogatice i Višegrada, gdje se pravi konekcija za Goražde. 

  • 16:10 Po svijetu sa Robertom (R)

    Po svijetu sa Robertom (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (12+) (R)

    ''Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.