Beograd

Belivukove krtice iz policije na meti Tužilaštva

  • Izvor: SRNA
  • 16.11.2022. 21:16

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je krivični postupak protiv policajaca Aleksandra Purkovića i Nikole Vračevića zbog sumnje da su odavali povjerljive informacije članovima kriminalnog klana Veljka Belivuka.

Nakon njihovog saslušanja, tužilac je predložio sudiji za prethodni postupak da se Purkoviću odredi pritvor zbog ponavljanja krivičnog djela, opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, a Vračeviću mjera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licima, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Purković i Vračević uhapšeni su u utorak, a prema navodima krivične prijave, sumnja se da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata pripadnicima organizovane kriminalne grupe, čiji su organizatori Veljko Belivuk i Marko Miljković, odavali povjerljive podatke iz elektronskog sistema Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 ATV Intervju: Sergej Lavrov

    ''Еkskluzivni intervju Sergeja Lavrova, ministra spoljnih poslova Ruske Federacije. Govoriće o vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini, trenutnoj situaciji na globalnoj političnoj sceni, odnosima Rusije i Zapada, te o političkoj situaciji u BiH. Intervju vodi novinarka Darinka Petrović.

  • 20:40 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 21:10 Film: Еkipa (12+)

    '"Еkipa" je priča sa sjajnim humorom koja govori o ljubavi, krimi-komedija za sve generacije, ali je ujedno i prvi film koji prikazuje srpski fudbal i rivalitet između dva najveća kluba – Partizana i Crvene zvezde.

  • 22:40 Serija: Nasljednici (12+)

    'Serija: Nasljednici (12+)

  • 23:40 Serija: Red Rok (16+) (R)

    Serija: Red Rok (16+) (R)