Zatečene 32 osobe

Bez dozvole držali Dom za stare

  • Izvor: Blic
  • 31.08.2022. 21:11

Odjeljenje za suzbijanje privrednog kriminala Uprave kriminalističke policije po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Lazarevcu podnijelo je krivičnu prijavu protiv M. I. (27) i M. S. (33) zbog sumnje da su bez ikakve dozvole držali Dom za stara lica u ovom mjestu.

Prema informacijama koje se posjeduju M. I. (27) je bio vlasnik Doma, dok je i M. S. (33) bio njegov najbliži saradnik.

Protiv njih će krivična prijava ići u redovnom postupku zbog neovlašćenog bavljenja određenom djelatnošću, nakon što je utvrđeno da su radili bez ikakve licence i dozvole za rad od Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, saznaje Blic.

"Kada su pripadnici kriminalističke policije ušli u Dom zatekli su 32 osobe koje koriste njihove usluge. Utvrđene su brojne nepravilnosti u radu ove institucije, a Inspekcija Ministarstva za rad je naložila zatvaranje doma", kaže izvor  upoznat sa slučajem.

Tagovi:
  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program