Premijer Srbije

Brnabić: Hapšenja Srba na Kosmetu predstavlja kršenje svih civilizacijskih normi

  • Izvor: SRNA
  • 14.12.2022. 18:21

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na sastanku u Beogradu sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom da hapšenje Srba na Kosovu i Metohiji bez ikakvih dokaza ili optužbi predstavlja kršenje svih civilizacijskih normi i osnovnih postulata vladavine prava.

Brnabićeva je navela da je to, u krajnjoj liniji, još jedno u nizu kršenja potpisanih sporazuma čiji je garant EU.

Ona je iskazala potpunu spremnost Beograda za nastavak dijaloga sa Prištinom, te kao ključno za nastavak dijaloga i rad na potencijalnim budućim dogovorima navela implementaciju već potpisanih sporazuma i njihovu primjenu na terenu.

"U prvom redu mislim na formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji, imajući u vidu da se približavamo desetogodišnjici potpisivanja Briselskog sporazuma, a da ona još nije formirana", rekla je Brnabićeva, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ona je istakla trajnu opredijeljenost Srbije za mir i stabilnost u cijelom regionu i ponovila da bi implementacija i poštovanje već postignutih sporazuma u mnogome doprinijeli brzoj stabilizaciji situacije na Kosovu i Metohiji.

Tagovi:
  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film:Ponovo kod kuće (16+)

    '' Film:Ponovo kod kuće (16+)

  • 23:50 Vaskršnja poslanica i Prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

    ' Vaskršnja poslanica i prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

  • 02:00 Noćni program

    Noćni program