Izbori

Brnabić: SNS-u preko 125 mandata

  • Izvor: ATV
  • 17.12.2023. 21:36

Premijer Srbije Ana Brnabić na obraćanju iz štaba SNS-a saopštila je da SNS na 50 odsto obrađenog uzorka ima 47,1 odsto osvojenih glasova i prema projekcijama u Narodnoj skupštini Srbije trebalo bi da imaju više od 125 mandata.

"Naša lista "Srbija ne sme da stane" na 50 odsto obrađenog uzorka ima 47,1 odsto glasova. Nakon toga 23 odsto "Srbija protiv nasilja", 6,8 SPS, a cenzus bi trebalo da pređe koalicija Nada sa 4,9 odsto i stranka Branimira Nestorovića "Mi" sa 4,6 odsto", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da opozicija planira da proglasi pobjedu iako glasanje nije ni završeno.

"Kako je izgledao današnji izborni dan. Koliko smo mogli da čujemo neistina, lažnih vijesti i svega ostalog, sve sa jednim ciljem, da se kreira atmosfera za izazivanje haos i panike. Borili smo se protiv toga, pokušavali smo da objasnimo ljudima poštujući izbornu tišinu, o kakvim lažima je riječ. Počev od one "prvi put s kumom na glasanje", do kidanja tablica sa crnih džipova iz Republike Srpske, koji ne postoje", rekla je Brnabić.

Ona je istakla da smo imali priliku da vidimo kršenje izborne tišine nezapamćeno do sada, a pokazala je i medijske naslove pojedinih medija kao dokaz toga.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.