Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: EU ne razumije da Balkan treba da bude njen dio

  • 28.10.2019. 14:12

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da EU ne razumije da zapadni Balkan treba da postane njen dio i da bi ona tako postala kohezioni faktor potreban za očuvanje mira i stabilnosti.

Dačić je na sjednici Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove podsjetio da su članstvo u EU i zaštita državnih i nacionalnih interesa prioriteti Srbije.

"Za EU bi bilo loše ako bi nas dovela u situaciju da biramo", rekao je Dačić.

On je naveo da o dinamici pristupanja Srbije EU, kao i članstvu sada niko ništa ne može precizno da kaže, dodajući da to ne zavisi samo od reformi koje Srbija treba da sprovede na evropskom putu, već i od Kosmeta koji je uključen u pregovaračko poglavlje 35.

Dačić je rekao i da Srbija, kao vojno neutralna država, želi da ima najbolje odnose sa NATO, sa Organizacijom ugovora o kolektivnoj bezbjednosti i svim drugim savezima, podsjetivši da zvanični Beograd i Alijansa imaju Individualni plan akcionog partnerstva, odnosno najviši mogući oblik saradnje države koja neće da bude član NATO-a.

On je naglasio i da će zvanični Beograd nastaviti sa aktivnostima na povlačenju priznanja kosovske nezavisnosti, vodeći računa da pri tome ne ugrozi dijalog sa Prištinom.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?