Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Inženjering laži ne može da potre monstruoznost zločina nad Srbima

  • 12.12.2019. 08:34

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da, koliko god da se Albanci na Kosmetu bavili inženjeringom laži - od Račka pa do čuvene cifre od 20.000 silovanih Albanki, ništa neće moći da potre monstruoznost "Žute kuće", Goraždevca, Starog Grackog, napada na autobus "Niš ekspresa".

"A koliko znamo za te masakre nad Srbima u toj `uređenoj" državi` - niko nije odgovarao", rekao je Dačić za "Večernje novosti".

On je, reagujući na izjavu savjetnika ministra spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Jetljira Ziberaja da srpski zvaničnici, uključujući predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića "nikada ne smiju da spavaju mirno zbog genocida na Kosmetu", rekao da je Ziberaj zaražen sindromom svog šefa Bedžeta Pacolija.

"Sve te optužnice za navodne zločine koje najavljuju služe isključivo da se medijski zatrpa činjenica da su presvučene teroriste OVK, koji su doskora zauzimali važne funkcije, počeli da pozivaju u Hag", rekao je Dačić.

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Aviodžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska