Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Među članicama nesvrstanih nema negativnih promjena po pitanju Kosmeta

  • Izvor: Tanjug
  • 19.01.2024. 17:35

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je da je zadovoljan razgovorima koje je imao sa visokim zvaničnicima na Samitu Pokreta nesvrstanih u Kampali, te da nema promjena po državne interese Srbije.

Dačić je ukazao da Srbija danas ima status posmatrača u ovom pokretu, koji je za Beograd veoma važan jer su njegove članice tradicionalni prijatelji Beograda koje imaju korektan odnos prema statusu Kosova i Metohije.

- Zadovoljan sam razgovorima sa kolegama, ne samo sa ministrima spoljnih poslova, nego i sa premijerima i predsednicima. Vidim da tu nema nekih većih promjena, negativnih, po naše državne interese - rekao je Dačić.

On je naglasio da su za Srbiju posebno važni susreti sa zvaničnicima Burundija i Tanzanije, kao i da Beograd interesuje pozicija Kenije, jer se u prištinskoj štampi govori o prijateljstvu Bedžeta Pacolija i novog kenijskog predsjednika, prenosi Tanjug.

- Za nas je veoma bitan razgovor sa Indijom, koja i dalje čvrsto stoji uz nas. Indija je najmnogoljudnija zemlja sveta. I naravno da nam je od vitalnog značaja njihov stav kada je riječ o pitanju Kosmeta - rekao je Dačić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program