Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Projekat Prištine doživio potpuni poraz

  • 17.02.2019. 14:20

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je projekat nezavisnog Kosova doživio potpuni poraz, jer bez dogovora sa Beogradom nema rješenja tog pitanja.

"Jesu li postali članovi UN, OEBS-a i drugih međunarodnih organizacija, Savjeta Evrope, Uneska, Interpola? Koliko im vremena treba za tako nešto? Taj projekat Prištine je osuđen na neuspjeh, zato je rješenje samo u dijalog", rekao je Dačić u Beogradu na promociji 13 država koje su do sada povukle priznanje samoproglašenog Kosova. 

Govoreći o čestitki američkog predsjednika SAD Donalda Trampa povodom Dana državnosti Srbije u kojoj je naveo da Beograd i Priština treba da postignu sporazum koji bi podrazumijevao međusobno priznanje, Dačić je rekao da se stav SAD pomjerio u odnosu na ranije administracije. 

"Stav američke administracije po pitanju Kosova i Metohije je sada promjenjen. Dok su ranije administracije od Srbije tražile priznanje nezavisnosti Kosova, Trampova se zalaže za kompromis između Beograda i Prištine", rekao je Dačić. 

On je poručio da Srbija želi trajno i kompromisno rješenje, ali da neće dozvoliti da bude ponižavana i da državni interesi budu ugroženi.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.