Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić: Sjednica Savjeta bezbjednosti biće otvorena za javnost

  • 16.12.2018. 08:40

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je sinoć da će sjednica Savjeta bezbjednosti UN, koju je Srbija tražila zbog formiranja takozvane vojske Kosova, biti održana u ponedjeljak, 17. decembra i biće otvorena za javnost.

"Predsedavajući Savjetom bezbjednost UN iz Obale Slonovače zakazao je hitnu sjednicu za ponedjeljak u 15.00 časova na osnovu zahtjeva Srbije. Sjednica će biti otvorena za javnost i na njoj će govoriti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić", rekao je Dačić za Tanjug.

Vučić je najavio da će na sjednici Savjeta bezbjednosti reći istinu o tome koliko je Srbija truda i energije uložila za komporimis sa Prištinom i koliko drugi to nisu željeli.

"To ću u lice da kažem onima koji su se pravili da podržavaju dijalog i kompromisno rješenje", rekao je Vučić za Televiziju Prva.

On kaže da će na sjednici ukazati da je Beograd prihvatio Briselski sporazum, koji je "težak" i da je "sve iznio na svojim plećima znajući da je Srbiji potreban mir", dok Priština nije ispunila ni jednu stavku.

Vučić je naglasio da Srbiji ne trebaju novi sukobi i ratovi, te napomenuo da je kompromis sa Prištinom jedini spas za Srbiju, ali da nisu ni blizu nikakvom rješenju, niti se o njemu trenutno razgovara.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

    '''Mikrodržave: Malta, dokumentarni program

  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.