Republička izborna komisija

Dimitrijević: Izborna komisija ne može da utiče na izborni postupak u Beogradu

  • Izvor: SRNA
  • 23.12.2023. 19:57

Republička izborna komisija (RIK) ni na koji način ne može da bude uključena u sprovođenje aktuelnog izbornog postupka u Beogradu, a još manje da utiče na raspisivanje novih izbora, izjavio je predsjednik RIK-a Vladimir Dimitrijević.

Sjednica RIK-a održana je danas, a Dimitrijević je kao razlog za njeno sazivanje naveo podnesak koji su mu u ponedjeljak, 18. decembra, predali narodni poslanici Marinika Tepić i Miroslav Aleksić u ime koalicije "Srbija protiv nasilja".

Kao prvu tački dnevnog reda Dimitrijević je naveo razmatranje zahtjeva koalicije "Srbija protiv nasilja" za raspisivanje novih izbora za Skupštinu grada Beograda.

Nestorović o koaliciji: Donijeli smo odluku

Nestorović o koaliciji: Donijeli smo odluku

On je za RTS rekao da ne želi da se javnost dovodi u zabludu da RIK ima veze sa bilo kakvim navodnim nepravilnostima na kojima se već danima zasnivaju protesti ispred sjedišta RIK-a.

Dimitrijević je podsjetio da su ga prilikom zahtjeva zamolili da im, "kao pravno neukoj stranci", da pravno mišljenje, odnosno tumačenje podnesenog zahtjeva, kao i materijala koji su podnijeli.

"To su bili posebno pozivi za glasanje takozvanih fantomskih birača, odnosno nepostojećih birača na određenim adresama koje su dostavili na jednoj gomili poziva za glasanje", objasnio je Dimitrijević. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.