MUP Srbije

Do sada predato 17.890 komada oružja

  • Izvor: Tanjug
  • 16.05.2023. 10:26

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Danilo Stevandić izjavio je da je od 8. do 15. maja MUP-u predato 17.890 komada oružja i minsko eksplozivnih sredstava, od čega 15.247 komada oružja, 2.643 komada minsko-eksplozivnih sredstava, kao i 762.769 komada municije.

Danilo Stevandić je za Tanjug rekao da je ponosan na građane Srbije koji su time pokazali veliku odgovornost i veliko povjerenje prema institucijama Srbije, a prije svega prema radu MUP-a.

Podsjetio je da je Vlada odmah nakon tragedija u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu preduzela hitne mjere i naložila resornim ministarstvima preduzimanje određenih zadataka, poput moratorijuma od dvije godine na izdavanje svih dozvola, držanja i nošenja oružja.

- MUP će izvršiti reviziju svih dozvola izdatih na posjedovanje i nošenje vatrenog oružja, ali će izvršiti i kontrolu na koji način vlasnici oružja čuvaju i spremaju oružje u svojim domovima, odnosno da li na bezbjedan način čuvaju oružje i da li su omogućili pristup određenim licima posebno maloletnicima. MUP će izvršiti kontrolu svih streljana u pogledu bezbjednosnih i prostorno tehničkih uslova za rad tih streljana, a posebno omogućavanja maloljetnim licima da koriste usluge tih streljana. Takođe, 5. maja je ministar MUP-a Bratislav Gašić donio naredbu o predaji neregistrovanog oružja - rekao je Stevandić.


Tagovi:
  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina