Državljani Srbije mogu da putuju u Švedsku

  • 02.07.2020. 22:44

Švedska Vlada odlučila je da državljani Srbije i još 13 zemalja od subote, 4. jula, mogu da putuju u EU teritorijom Švedske bez zabrane i dodatnih uslova, saopštila je ambasada te zemlje u Beogradu.

Nova odluka podrazumijeva da državljani Srbije mogu da putuju u Švedsku iz bilo kojeg razloga.

Od svih osoba koje putuju u Švedsku se očekuje da se pridržavaju zdravstvenih propisanih smjernica za sprečavanje širenja virusa korona, poput držanja odstojanja i izbjegavanja javnog prevoza, dodaje se u saopštenju.

Olakšane mjere podrazumijevaju i da će osobama sa boravišnim dozvolama i dozvolama za studiranje koje se još nisu preselile u Švedsku to biti omogućeno.

Osim državljana Srbije, u Švedsku će moći da putuju i državljani Alžira, Australije, Crne Gore, Gruzije, Japana, Južne Koreje, Kanade, Maroka, Novog Zelanda, Ruande, Tajlanda, Tunisa i Urugvaja, u skladu sa preporukama Evropskog savjeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviodžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?