Kosovo i Metohija

Haos u Prištini: Bivši pripadnici tzv. OVK provaljuju u Skupštinu, razbili ogradu

  • Izvor: SRNA
  • 06.06.2022. 14:00

Nekoliko stotina bivših pripadnika takozvane OVK koji su se okupili ispred Skupštine samoproglašenog Kosova razbili su ogradu i ušli u dvorište parlamenta, a jedan policajac je povrijeđen.

Prištinski mediji javljaju da policija koristi suzavac protiv demonstranata.

Na lice mjesta stigla je i Hitna pomoć, a tu su i oklopna vozila specijalnih jedinica kosovske policije, kao i vodeni topovi, prenosi portal "Kosovo onlajn".

Učesnici protesta uzvikuju "Zovite Aljbina Kurtija", "Ne pucaj u njega kao u kukavicu", "OVK", "Tači".

Vršilac dužnosti predsjednika terorističke OVK Faton Kljinaku izjavio je da zakon o minimalnoj zaradi ne treba da bude izglasan u Skupštini, dodajući da se kroz ovaj zakon nastoji da se uklone veterani.

Organizacije izražavaju nezadovoljstvo neuključivanjem boračkih kategorija u povećanje minimalne zarade, koje je predložila Vlada.

Poslanici Demokratske partije Kosova najavili su da će podržati veterane i da neće glasati za predloženi zakon.


  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program