Viši sud u Podgorici

Kašćelan i ostali osumnjičeni braniće se sa slobode

  • 23.04.2021. 16:09

Sudija Višeg suda u Podgorici odbio je prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva da se navodnom vođi kavačkog klana Slobodanu Kašćelanu (58) i još 13 članova klana odredi pritvor, prenose crnogorski mediji.

Oni se sumnjiče da su dio kriminalne grupe koja je počinila ubistvo u pokušaju i ubistvo u saizvršilaštvu.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva prije tri dana, osim Kašćelana, uhapšeni su Vladimir Vučković (45), Miloš Radonjić (45), Krsto Maroš (38), Zoran Kažić (45) i Darko Prelević (30).

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnijela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bjekstvu.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ocijenio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da je hapšenje članova jednog od kotorskih kriminalnih klanova najjači udarac mafiji u protekloj deceniji. 
 

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.