Predrag Kon

Ko organizuje "crni petak" direktno je odgovoran za posljedice

  • 27.11.2020. 16:29

U Srbiji su virusom korona zaražena 2.434 zdravstvena radnika, od kojih je 66 hospitalizovano, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon.

Kon je rekao da se efekti novih mjera protiv epidemije mogu očekivati za 10 do 14 dana, te ponovo apelovao da ih građani poštuju.

"Efekat se može vidjeti i za sedam dana, ali je realno za 10 dana do dvije sedmice", naveo je Kon.

On je na konferenciji za novinare rekao da će pacijenti koji su pred izlječenjem biti premješteni iz kovid bolnica u privremene kovid bolnice, čime se oslobađaju kapaciteti za nove pacijente kojima je neophodna kiseonička terapija.

Kon je naveo da je cijela Srbija sada jedna velika bolnica, dodajući da je najveći broj zaraženih u Beogradu, a potom u Novom Sadu, Kragujevcu, Pančevu i Nišu.

Upitan o gužvama u tržnim centrima povodom takozvanog "crnog petka", odnosno prodaje robe po nižoj cijeni, Kon je rekao da nema riječi, ni razumijevanja za to.

"Nemam nikakve dobre riječi po tom pitanju i po pitanju ponašanja na taj dan. Onaj ko organizuje `crni petak` direktno je odgovoran za posljedice", istakao je Kon.

On je naveo da u Srbiji oko 60 odsto građana poštuje epidemiološke mjere, ali je napomenuo da to nije dovoljno.

"Da svi nose maske, ništa drugo nam ne bi trebalo. Mogli bismo i dalje da radimo, da privređujemo i da sačekamo vakcinu", rekao je Kon.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.