Premijer samproglašenog Kosova

Kurti: Nakon Božića sastanak sa KFOR-om o barikadama

  • Izvor: SRNA
  • 24.12.2022. 18:23

Premijer samproglašenog Kosova Aljbin Kurti rekao je danas da je KFOR zatražio dodatno vrijeme za uklanjanje barikada sa puteva po sjeveru Kosova i Metohije i najavio da će nakon katoličkog Božića održati sastanak sa komandantom KFOR-a na kome će sve biti razjašnjeno.

Kurti je rekao da Priština "ne može tolerisati beskonačno barikade jer ometaju slobodu kretanja".

"KFOR je tražio neko vrijeme, ali do danas su prošle dvije nedjelje od postavljanja barikada. Dali smo im vrijeme upravo zato što se sloboda kretanja smatra fundamentalnom vrijednošću sa stanovišta KFOR-a", rekao je Kurti na konferenciji za novinare u Prištini.

Kurti je rekao da će nakon Božića održati sastanak sa komandantom KFOR-a na kome će biti sve razjašnjeno, ali da se barikade "ne mogu tolerisati u nedogled".

Srbi 14. dan protestuju na barikadama postavljenim na putnim pravcima na sjeveru Kosova i Metohije zbog hapšenja sunarodnika.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)