Zlatibor

Mećava napravila haos: Ogromni zastoji i kolapsi, zaglavljeni teretnjaci i autobusi

  • 22.12.2023. 22:56

I uprkos borbi putara sa mećavom, snijeg je opet napravio kolaps ispod Borove Glave na Zlatiboru, kao i na regionalnom putu između Nove Varoši i Sjenice preko Zlatara.

Padavine u planinskim predjelima Zlatiborskog okruga, danas su formirale pokrivač visine od 15 do 20 centimetara, a u prvim večernjim satima snijeg se formirao i na kolovozu kroz planinske predjele.

Pao avion, poginuo muškarac

Pao avion, poginuo muškarac

Najkritičnija dionica magistralnog puta Beograd - Bar, kao i uvijek, jeste Borova Glava - Bistrica, gdje su trenutno kolapsi na više lokacija.

Više teretnjaka zaglavljeno je u krivinama ispod Murtenice, u ataru sela Draglica i na prevoju Tavnik, pa je saobraćaj trenutno u prekidu.

Slična situacija je i na regionalnom putu između Nove Varoši i vrha Zlatara, gdje se nadomak varošice zaglavio autobus, pa je nemoguće proći put vrha planine i Sjenice.

Poginula trudnica u nesreći, dijete i otac spaseni

Poginula trudnica u nesreći, dijete i otac spaseni

Kritično je bilo i na ulasku u Novu Varoš iz pravca Užica kroz naselje Branoševac, ali se sada saobraćaj odvija bez zastoja.

Еkipe zimske službe su sve vrijeme na terenu i bore se sa snijegom, a najviše problema na putu nastalo je usljed jakog intenziteta padavina.

Vozačima se savjetuje dodatna opreznost, kao i to da u planinske krajeve ne kreću bez zimskih pneumatika i lanaca.


Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Naša Srpska (R)

    ''Еmisija 'Naša Srpska' donose aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.