Zbog navodnog ratnog zločina

Nastavak progona: Kurtijeva policija uhapsila još jednog Srbina na Jarinju

  • 18.11.2023. 15:04

Srbin Slaviša Nedeljković iz Vučitrna uhapšen je na Jarinju zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, saopštila je "Kosovska" policija na svom Fejsbuk profilu.

"Kosovska" policija je u saradnji sa policijskim istražiteljima uprave za istraživanje ratnih zločina privela Nedeljkovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", počinjen tokom 1998-1999. godine na području opštine Vučitrn.

 

"Slaviša Nedeljković iz sela Nevoljane kod Vučitrna, otac dvoje djece koji decenijama živi i radi u Čačku kao poreski inspektor, priveden je na Jarinje, a nakon zadržavanja u policijskoj stanici u južnom dio Kosovske Mitrovice odveden u Prištinu", kaže se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako navode, ovo nije prvi put da je neko ko je posljednjih godina često posećivao Kosovo i Metohiju "iznenada postao interesantan prištinskim progoniteljima zbog navodnih krivičnih djela, a Nedeljković se tereti za navodni ratni zločin iako je nikada nije bio dio policijskih ili vojnih snaga."

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, kao i u sličnim slučajevima u prošlosti, pružila je Srbinu pravnu i drugu pomoć.

"Jasno je da se uporedo sa kampanjom pritiska na Srbe na severu pokrajine, koja ima za cilj njihovo protjerivanje, sprovodi i kampanja zastrašivanja ljudi koji dolaze da posete svoja imanja i rodbinu, kako bi se srpski narod potpuno izolovao i obeshrabrila svaka pomisao raseljenih da se vrate", navodi Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako ističu, "zločinačka politika Prištine može samo da izazove nove tenzije i tenzije na terenu". 

Dodaju da bez obuzdavanja takve politike nema pravog napretka u procesu normalizacije odnosa.

Nedeljković je, kako je saopštila Kosovska policija, upućen u policijsku stanicu i očekuje se da će biti saslušan u prisustvu branioca, a u saradnji sa nadležnim organima biće preduzeti svi dalji postupci.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.