Marko Đurić

Neuspjeh onih koji su pozivali na bojkot: Velika pobjeda Srba na Kosmetu

  • 19.05.2019. 21:30

Srpski kandidati u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije ostvarili su ubjedljivu pobjedu na vanrednim izborima za gradonačelnike, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je istakao da je Srpska lista u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku ostvarila veći i bolji rezultat nego 2017. godine i u apsolutnim brojevima i pojedinačno, kao politička organizacija Srba na Kosovu i Metohiji. 

On je istakao da je ovo velika pobjeda Srba na Kosovu i Metohiji, veliki uspjeh u borbi za jedinstvo sa državom Srbijom i u borbi za jedinstvo same države. 

"Naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji svojim glasovima sačuvali su ognjišta, pokazali su odgovornost prema državi Srbiji i beskrajnu ljubav i spremnost da se i u nemogućim uslovima prepoznaju šta je odgovorna i ozbiljna politika koju su danas podržali", naveo je Đurić. 

Prema njegovim riječima, ovo je propast i neuspjeh onih koji su pozivali na bojkot ovih izbora, nekih neodgovornih činilaca u Srbiji i propast nastojanja Prištine da kandidujući Albance u sredinama u kojima preko 90 odsto građana čine Srbi, preuzmu kontrolu nad sjeverom. 

"Večeras se kao rijetko kad potvrdila poslovica da 'Samo sloga Srbina spasava'", naveo je Đurić. 

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.