Srbija

Orlić: Kurti isključivi krivac za sve što se dešava na Kosovu

  • Izvor: SRNA
  • 27.09.2023. 11:22

Predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti isključivi krivac za sve što se dešava na Kosovu i Metohiji jer je pokušavao da nasiljem dovede do otvorenog sukoba, da uvuče Srbiju u to, a samim tim i u sukob sa NATO kako bi sproveo svoj krajnji cilj - etničko čišćenje.

"Poznato nam je da će Kurti i dalje da vodi svoju prljavu kampanju i protiv predsednika Srbije i protiv srpske države i protiv pripadnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji na svaki način. Nažalost, videli smo šta možemo da očekujemo kada je reč o reakcijama nekih spolja i koliko tih reakcija nema, a naravno da deo odgovornosti snose i oni", rekao je Orlić za TV "Pink".

On je ukazao da o bezbjednosti na Kosovu i Metohiji ne može da vodi računa Kurti, koji je krivac za sve što se dogodilo, sa svojom monoetničkom policijom.

"To je potpuno jasno svima i samo je pitanje hoćete li da pokažete odgovornost i da konačno preduzmete nešto što treba da preduzmete", rekao je Orlić.


Za teglu ajvara traže 40 maraka

Za teglu ajvara traže 40 maraka

On je naveo da nisu Srbi bili protiv toga da sami preuzmu kontrolu bezbjednosti kroz učešće u policijskim snagama o prostoru na kom žive.

"Formirajte zajednicu srpskih opština (ZSO), uradite ono što vam je obaveza koju ste potpisali sami i mi ćemo da vodimo računa i o učešću u policijskim snagama", rekao je Orlić.

On je podsjetio da je prištinska strana govorila da nijedna obaveza za njih ne važi i da neće da sprovedu ništa iz sporazuma i zaključio da je samim tim jasno ko je krivac za sva dešavanja na Kosovu i Metohiji.

"Da li ima neko ko stvarno ne razume da se sve ovo dešava zbog Kurtija za kog nijedan sporazum ne važi?", upitao je Orlić.

Pratite nas i putem Vibera