Ovo je Legijina ljubav: Navodno je i uhapšen zbog nje, imaju tri kćerke

  • 14.04.2021. 22:07

Aleksandra Ivanović, nevjenčana supruga Milorada Ulemeka Legije, bivšeg komandanta "crvenih beretki" osuđenog na četrdeset godina zatvora zbog ubistva Zorana Đinđića, vjerno čeka svog supruga od maja 2004. godine kada se predao srpskom pravosuđu.

Privatan život Milorada Ulemeka Legije nije previše poznat javnosti. Međutim, ono što se o njemu zna jeste da je bio u braku sa Majom Luković, novinarkom rođenom u Kanadi, kao i da je uzeo njeno prezime.

Međutim, po okončanju ove bračne zajednice, Ulemek je uplovio u vanbračnu vezu sa Aleksandrom Ivanović sa kojom ima tri kćerke.

Kada je Ulemek uhapšen i nakon što je počelo njegovo suđenje, Aleksandra je zajedno sa djecom bila pod policijksim obezbjeđenjem, ali se kasnije preselila u Francusku.

Postoji i nekoliko teza o tome da se Legija predao policiji upravo zbog svađe sa njom, kao i da je jednom prilikom umalo uhapšen zbog nje. Navodno je nekoliko mjeseci nakon što je za njim raspisana potjernica za ubistvo premijera Zorana Đinđića, Legija poslao Aleksandri buket cvijeća u porodiliše, i to ga je umalo koštalo slobode.

Aleksandra redovno posećuje Legiju u Zabeli, i tom prilikom mu u posjetu dovodi i njihove tri kćerke. Međutim, rijetko kad je uslikana u javnosti.