Njegova svetost

Patrijarh Porfirije služio lituriju u manastiru Krka

  • Izvor: Agencije
  • 12.02.2024. 12:25

Patrijarh srpski Porfirije služio je danas liturgiju u manastiru Krka, povodom slave Bogoslovije - Sveta tri jerarha, koja se nalazi u ovom manastiru.

Ni kiša nije spriječila mnoštvo srpskog pravoslavnog vjernog naroda iz sjeverne Dalmacije, ali i iz drugih obližnjih krajeva da potpuno ispuni čitav prostor ispred drevnog manastira Krke, manastirsku portu i hram.

U čast dolaska patrijarha u manastirskom hramu služena je svečana soksologija, u prisustvu episkopa dalmatinskog Nikodima, niškog Arsenija, buenosajreskog i južno-centralnoameričkog i administratora Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Kirila, zahumsko-hercegovačkog Dimitrija, osječko-poljskog i baranjskog Heruvima, valjevskog Isihija, šabačkog Jeroteja Nektarija, sveštenstva, monaštva, profesora i učenika Bogoslovije Sveta tri jerarha.

Patrijarh je u besjedi istakao da je manastir Krka svetinja mjesto koje uznosi vijekovima molitve, ne samo za one koji žive ovdje, nego za sav srpski narod gdje god se nalazio i za čitav svijet.

Pratite nas i putem Vibera

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.