Beograd

Petković: Ogoljeni dupli aršini Zapada

  • Izvor: SRNA
  • 27.05.2024. 13:13

Prijem samoproglašenog Kosova kao pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO ogolio je politiku dvostrukih aršina Zapada, koji je još jednom nagradio svoje čedo za sva kršenja sporazuma i teror nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, poručio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Reagujući na odluku Parlamentarne skupštine NATO sa zasjedanja u Sofiji, Petković je upitao kakve su to sankcije Zapada tokom kojih takozvano Kosovo dobija viznu liberalizaciju, učestvuje na svim međunarodnim skupovima i napreduje ka određenim međunarodnim organizacijama?

"Da li je unapređenim statusom pridruženog člana u Parlamentarnoj skupštini NATO, Priština nagrađena za upucavanje Srećka Sofronijevića, Dragiše Galjka, braće Stefana i Miloša Stojanovića?", pitao Petković.

Mandić: Rezolucija o Jasenovcu biće na dnevnom redu Parlamenta

Mandić: Rezolucija o Jasenovcu biće na dnevnom redu Parlamenta

On je članice NATO koje su glasale za pridruživanje Prištine parlamentarnoj skupštini te organizacije pitao i da li je Priština ovaj status zaslužila zbog godišnjice nasilnog upada i preuzimanja opština na sjeveru, koje drže protivno volji većinski srpskog naroda koji danonoćno maltretiraju i obespravljuju ili možda taj status zaslužuju time što 12 mjeseci zabranjuju ulazak srpske robe na Kosovo i Metohiju?

"Da li je odbijanje Prištine da više od 11 godina ne formira ZSO zapravo zasluga za status pridruženog člana u Parlamentarnoj skupštini NATO?", pita Petković.

On je u saopštenju naveo da je Beograd dobro razumio ovakve poruke Zapada, jer je jasno kao dan da teror premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija nailazi na otvorenu podršku moćnih sila koje su spremne da zažmure na sva nepočinstva režima u Prištini ukoliko to odgovara njihovim geopolitičkim ciljevima.

"Kao što smo na delu videli da nikakve garancije ni ЕU ni NATO ne važe kada su Srbi u pitanju, tako svedočimo još jednom sunovratu vrednosti zarad nečijih geopolitičkih interesa na prostoru Zapadnog Balkana. Svedoci smo kako mnogi, naročito u poslednje vreme, vrše snažan pritisak na Srbiju i srpski narod, jer jasno je da je jaka Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem trn u oku brojnim zapadnim moćnicima", naveo je Petković.

Ovo su najstarije valute na svijetu: Od srpske starije samo dvije

Ovo su najstarije valute na svijetu: Od srpske starije samo dvije

Prema njegovim riječima, pretrpio je srpski narod mnogo u svojoj istoriji, ali nikada nije dozvolio da mu prodaju rog za svijeću, pa neće ni sada.

"Prozreli smo itekako ove igre Kurtija i Zapada i sigurno nećemo nasesti na njih. Naše je da čuvamo mir i srpski narod na Kosovu i Metohiji i to ćemo nastaviti da činimo koliko god okolnosti bile teške", poručio je Petković.

Samoproglašeno Kosovo postalo je danas deseti pridruženi član Parlamentarne skupštine NATO-a. Tokom glasanja uzdržano je bilo 14 članica, jedino je Mađarska bila protiv.

Pratite nas i putem Vibera