Kosmet

Pobjeda Srpske liste dokaz srpskog jedinstva

  • 20.05.2019. 20:06

Gradonačelnici kosovskih opština sa većinskim srpskim stanovništvom južno od Ibra čestitali su Srpskoj listi pobjedu na vanrednim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine na sjeveru Kosova, ističući da je to potvrda jedinstva srpskog naroda.

"Vaša i naša pobeda je odraz jedinstva srpskog naroda, ali i primer za sve Srbe na Kosovu i Metohiji koji je ključ za opstanak na ovim prostorima", navodi se u saopštenju koje su potpisali gradonačelnici Gračanice, Štrpca, Raniluga, Klokota, Novog Brda i Parteša, opština na jugu Kosmeta. 

Čestitka je upućena kandidatima Srpske liste za gradonačelnike Goran Rakić u opštini Sjeverna Kosovska Mitrovica, Vučina Janković u Zvečanu, Zoran Todić u Leposaviću i Srđan Vulović u Zubinom Potoku. 

U čestitki se navodi da je pobjeda kandidata Srpske liste poraz "snaga, okupljenih oko opozicije, koje su pozivale na bojkot sa namjerom da se oslabi srpski narod, i na čelo srpskih opština dovedu Albanci". 

"Pokazalo se da svi napadi, poput pokušaja otimanja Trepče, aneksije severne Kosovske Mitrovice, uvođenja anticivilizacijskih taksa, čak ni montirani procesi protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića ne mogu da ugroze srpsku slogu i poljuljaju poverenje koje srpski narod daje Srpskoj listi", dodaje se u saopštenju. 

Kandidati Srpske liste pobijedili su na vanrednim izborima za gradonačelnike u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije, osvojivši veći broj glasova uz veću izlaznost nego na lokalnim izborima 2017. godine. 

Srpska lista u sve četiri opštine osvojila je 94,24 odsto glasova. 

Tagovi:
  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.