Srbija

Popis stanovništva odgođen za oktobar

  • 11.03.2021. 18:18

Popis stanovništva u Srbiji odgođen je za oktobar zbog epidemije virusa korona, odlučila je Vlada Srbije.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. godine.

Usljed epidemiološke situacije izazvane zaraznom bolešću kovid 19, popis koji je trebao da bude sproveden u aprilu ove godine odgađa se za period od 1. do 31. oktobra, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Vlada je usvojila i uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti regionalne državne pomoći i izdvojila 319.804.000 dinara /oko 2,7 miliona evra/ za realizaciju Programa podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2021. godinu.

Opšti cilj Programa je podrška podsticanju regionalnog razvoja na cijeloj teritoriji Srbije, sa posebnim osvrtom na podsticanje razvoja nedovoljno razvijenih jedinica lokalne samouprave koje su razvrstane u četvrtu grupu, čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto.

Danas je usvojena uredba o pravilima i uslovima za dodjelu pomoći male vrijednosti /de minimis/, koja je sada u potpunosti usklađena sa evropskom pravnom tekovinom.

To je još jedan korak ka daljoj harmonizaciji, u skladu sa obavezama iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.