Potvrđena prva optužnica Specijalnog suda: Uhapšen bivši šef tajne službe u Prištini

  • 24.09.2020. 13:40

Pripadnici Specijalizovanog tužilaštva Kosova uhapsili su danas Saliha Mustafu na osnovu naloga za hapšenje i potvrđene optužnice Specijalizovanog vijeća Kosova.

On je bivši šef kosovske tajne službe.

Mustafa je u novembru prošle godine ispitan u Specijalnom sudu u Hagu kao bivši pripadnik takozvane OVK.

U skladu sa Zakonom o Specijalizovanim vijećima i Specijalizovanom tužilaštvu, policija je u okviru Specijalizovanog tužilaštva ovlašćena i nadležna da vrši ovlašćenja koja prema kosovskom zakonodavstvu ima policija Kosova.

Pored toga, Zakon o Specijalizovanim vijećima i Specijalizovanom tužilaštvu predviđa da se, na osnovu naloga ili naredbe za hapšenje Specijalizovanih vijeća, sprovodi u pritvor lice protiv koga je optužnica potvrđena.

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.