Eparhija raško-prizrenska saopštila

Preminula monahinja Vasilija - Protjerana je iz Peći 1999. godine

  • Izvor: Telegraf
  • 15.02.2022. 16:53

Sestra manastira Gračanica, monahinja Vasilija, preminula je poslije duge i teške bolesti 13. februara 2022. godine, saopštila je Eparhija raško-prizrenska.

Kako se navodi u saopštenju, opijelo i sahranu novoprestavljenoj monahinji Vasiliji služio je Episkop raško-prizrenski Teodosije u utorak 15. februara, objavila je Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska.

Monahinja Vasilija je rođena je kao Svetlana Mitrović 1965. godine u Peći i provela je život u braku sa svojim suprugom Draganom Božovićem, takođe Pećancem.

Od 1999. godine, cijela porodica Božović prinuđena je da živi van rodne Peći, u Pančevu, ali je uvijek ostala duboko vezana za Kosovo.

Dragan i Svetlana su podigli tri sina – Miodraga, Nikolu i Dimitrija. Na njenu želju, i uz saglasnost svog supruga i porodice, poželjela je da primi monaški postrig kao još jedan izraz svog životnog služenja Bogu.

Episkop raško-prizrenski Teodosije je, s blagoslovom nadležnog Episkopa banatskog Nikanora, u Pančevu prije nekoliko dana, 4. februara, zamonašio Svetlanu Božović (rođenu Mitrović) i dao joj monaško ime Vasilija, po Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu, koja se monašenjem pridružila sestrinstvu manastira Gračanice.

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.