Еparhija raško-prizrenska

Saučešće porodicama ubijenih Srba

  • Izvor: Agencije
  • 26.09.2023. 21:33

Еparhija raško-prizrenska uputila je saučešće porodicama Srba ubijenim u selu Banjska u nedjelju, 24. septembra, u sukobu sa pripadnicima policije samoproglašenog Kosova, te poručila sa Crkva čini sve da u ovim teškim trenucima srpski narod opstane na Kosovu i Metohiji.

Еparhija je sve pozvala na mir i uzdržanost sa nadom da se ovakvi i slični događaji u nikada više ne ponove, navodeći da posljednji koji su se desili predstavljaju duboku tragediju za Srbe, posebno one sa sjevera Kosova i Metohije.

- Naša crkva čini sve kako bi se u ovim teškim trenucima i okolnostima stvorili uslovi da Srbi opstanu na prostorima Kosova i Metohije - rekli su iz Еparhije.

Еparhija je prethodno uputila saučešće i članovima porodice poginulog albanskog policajca.

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji proglašena trodnevna žalost, nakon što su srpski mladići stradali u nedjelju, 24. septembra, u Banjskoj kod Zvečana u sukobu sa pripadnicima policije samoproglašenog Kosova. Ubijen je i jedan kosovski policajac.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.