Zasjedanje u ponedeljak

Savjet EU o situaciji na Balkanu

  • 07.12.2018. 18:38

Savjet EU za spoljne poslove održaće sastanak u ponedjeljak, 10. decembra, na kojem će šefovi diplomatija razgovarati o ključnim međunarodnim pitanjima, uključujući i situaciju na zapadnom Balkanu, pa i dešavanja u BiH, saopšteno je iz Evropskog savjeta.

U saopštenju se navodi da će ministri spoljnih poslova EU U Briselu razgovarati o trenutnom i budućem angažovanju EU na zapadnom Balkanu. 

Ministri će tokom sastanka razgovarati i o Iranu, te o situaciji u Siriji i u Šri Lanki. 

Očekuje se da jedna tema sastanka budu posljednja dešavanja u Ukrajini, kao i organizovanje neformalnog ručka sa šefom ukrajinske diplomatije Pavelom Klimkinom. 

Savjet će razgovarati i o Venecueli, povodom drugog mandata predsjednika te zemlje Nikolasa Madura, čiji drugi mandat počinje 10. januara. 

Ministri EU mogli bi da se osvrnu i na zajednički plan o dezinformacijama, koji je predstavljen u srijedu, 5. decembra, kao i o ljudskim pravima, s obzirom na to da se sastanak održava na 70. godišnjicu usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima. 

Tokom sastanka ministri će razgovarati i o saradnji EU sa Afričkom unijom.

Tagovi:
  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film:Ponovo kod kuće (16+)

    '' Film:Ponovo kod kuće (16+)

  • 23:50 Vaskršnja poslanica i Prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

    ' Vaskršnja poslanica i prenos Vaskršnje liturgije iz Hrama Svetog Save na Vračaru

  • 02:00 Noćni program

    Noćni program